Dnes je streda, 19.september 2018, meniny má: Konštantín
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Syrová grilovačka

máj 04, 2014 - 22:25
Čoraz teplejšie dni lákajú na organizovanie záhradných posedení spojených s grilovaním. Keď sa vám po sviatkoch mäso už prejedlo, alebo máte radi zmenu, určite si hoďte na gril Sedlčanský hermelín, tak ako my zo STARu.
Táto pochúťka z Českej republiky získava vďaka grilovaniu tú správnu chuť. V grilovacích balíčkoch sú štyri syry a na dochutenie buď korenie alebo brusnicová či barbecue omáčka. Počas pekného predpoludnia na Kuchajde sme si hermelín ugrilovali pod dozorom skúseného šéfkuchára Ľubomíra Herka. A prialo nám aj počasie, ktoré bolo priam ukážkové. Potešujúce je, že ugrilovanie plesňového syra zvládne aj úplný kuchársky začiatočník. A my vám prezradíme, ako na to.
 
Je to jednoduché
Ak nepatríte medzi sebavedomých kuchárov a nechcete nič nechať na náhodu, grilujte hermelín na kúsku alobalu. Pri jeho náhodnom prepichnutí pri obracaní tak neriskujete, že syr vytečie priamo na gril. Inak vám žiadna zrada nehrozí – syr pred grilovaním potrite z oboch strán olejom a posypte grilovacím korením. A šup s ním na gril! Stačí mu pár minút z každej strany v závislosti od výkonnosti grilu.
Hermelín si však môžete v prípade horšieho počasia ugrilovať aj doma na elektrickom grile, prípadne v rúre s grilovacím programom. Prinajhoršom poslúži aj panvička či mikrovlnka. Ako príloha sa ku grilovanému hermelínu hodí zeleninový šalát dochutený olivovým olejom a píniovými či inými orieškami. Na spestrenie chuti výborne poslúži grilovaná zelenina. Najvhodnejšie na gril sú paprika, cuketa, baklažán, ale aj rajčiny či cibuľa. Dobrú chuť!
 
Viac nájdete v STARE!
 
Podobné články:
 
 
 
Lucia Šuková
Foto: Vlado Anjel

- - Inzercia - -