Dnes je streda, 21.november 2018, meniny má: Elvíra
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

TIP: Čokoláda trochu inak, ako šperk

marec 11, 2013 - 20:07
Kto by nemiloval čokoládu? Ale vedeli ste, že existuje čokoláda, ktorú nezjete? Takou je limitovaná kolekcia šperkov Čokolády/Chocolates. Súčasný šperk, ktorý je na nerozoznanie od skutočnej čokolády, upúta pozornosť na prvý pohľad. Sladká brošňa, či decentné, ale rafinované náušnice.

 

 
„Ak si ich dáte na seba, môžete čakať, že vás okoloidúci oslovia. Keďže je čokoláda nahryznutá, dokonale klame. Čokolády/Chocolates sú okrem iného aj ´kontaktným´ šperkom,“ prezrádza ich autorka Mira Podmanická. 
 
Predlohou šperku je vždy reálna čokoláda. Autorka nakupuje rôzne čokolády doma aj na cestách, prípadne ich dostáva od priateľov. Vyrobila už niekoľko desiatok druhov, ale striktne sa drží zásady, že z každého šperku existuje len málo kusov. Aby sa udržala exkluzivita a vy ste nestretli v meste ďalšie tri dámy s rovnakou brošňou. 
 
Pritom Čokolády/Chocolates vznikli úplne náhodou. Autorke sa množili v ateliéri bonboniéry a čokolády, ktoré dostala k sviatkom. V tom čase experimentovala s rôznymi plastickými materiálmi a miesto toho, aby čokoládu zjedla, zaliala ju do silikónu. A keďže je to úplná alchýmia, chvíľu trvalo, kým sa prepracovala k dokonalým tvarom a farbe. A prečo práve Čokolády? „Sú sladké a majú krásne tvary, odtiene, a ak sa ich nechytíte a nezanecháte odtlačok prsta, aj dokonalú štruktúru,“ hovorí M. Podmanická.
  
Autor: RED
 

- - Inzercia - -