Dnes je pondelok, 19.november 2018, meniny má: Alžbeta
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Tradičný smotanový posúch

marec 21, 2013 - 11:57
Čo si upečiete v dnešný upršaný štvrtkový deň? My sme dostali chuť na domácu slovenskú kuchyňu...

 

Suroviny:
400 g polohrubej múky
1/2 kocky droždia
300 až 500 ml vlažného Babička mlieka polotučného
100 až 200 ml oleja
1 ČL kryštálového cukru
soľ
1 téglik Babička smotany kyslej
1 vajce
podľa chuti čerstvý kôpor
 
Postup:
Do vlažného osladeného mlieka rozdrobíme kvasnice a necháme vykvasiť kvások. Potom postupne zapracujeme múku, olej, soľ. Vypracujeme redšie cesto a necháme asi 1/2 hodinu kysnúť. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Hlbší plech vytrieme olejom, alebo stuženým tukom. Vylejeme cesto a kraje vytiahneme vyššie. V miske zmiešame smotanu, vajce a nadrobno nasekaný kôpor. Natrieme na cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút.
 
Dobrú chuť!
 
Autor: RED
Foto: Babička

- - Inzercia - -