Dnes je štvrtok, 20.september 2018, meniny má: Ľuboslav, Ľuboslava
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

VIDEO: Varíme s Podravkou jedlá výnimočnej chuti!

september 30, 2014 - 11:17
Prinášame vám sériu jedinečných receptov pripravených s novými príchuťami ochucovadla Podravka. Ochutnajte aj vy Papriky plnené kuskusom a pečenou zeleninou. Do tohto receptu náš šéfkuchár pridal novinku s príchuťou Stredomoria.
 
Vyskúšajte si prípravu vynikajúceho a zdravého jedla doma sami! Inširujúce video vám k tomu pomôže...
 
Papriky plnené kuskusom a pečenou zeleninou 
 
Ingrediencie:
1/2 šálky celozrnného kuskusu
1 šálky vody
1 PL Podravka ochucovadlo Stredomorie
3 ks papriky – najlepšie farebnej, mäsitej
1 malý baklažán
1 paradajka
1 veľká cibuľa
1 mrkva
1 cukina
2 PL posekanej petržlenovej vňate
Olivový olej, soľ, papier na pečenie
 
Postup:
1.Vodu zmiešame v miske s Podravkou ochucovadlom Stredomorie. Privedieme do varu, prikryjeme a odstavíme. Necháme prikryté 5 minút. Vývar opäť privedieme do varu. Odstavíme a vmiešame doň suchý  kuskus. Prikryjeme a necháme 15 minút vsiaknuť vývar. Počas tejto doby 3x premiešame vidličkou.
2. Zeleninu umyjeme. Papriku pozdĺžne prekrojíme, a vyberieme jaderníky. Baklažán pokrájame na hrubé kolieska a vyberieme dužinu, paradajky prekrojíme a vydlabeme, aby nám zostali ´´misky ´´ zo zeleniny. Ostatnú zeleninu pokrájame na kocky s hranou 1 cm. V širokej plochej panvici zohrejeme 2 PL oleja. Zeleninové kocky vložíme do panvice, posolíme a za občasného obracania opekáme 5 minút. Zelenina má zostať chrumkavá. Odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú zeleninu zmiešame s kuskusom, a petržlenovou vňaťou.
3. Do pripravených zeleninových misiek naplníme hotový kuskus a vložíme ich do pekáča. Rúru na pečenie zohrejeme na 200°C.  Pekáč so zeleninou vložíme do rúry a pečieme 20 minút. Hotové vyberieme a podávame so šalátom.
Tip nášho kuchára: Pokiaľ nepoužijete parnú rúru, odporúčame zeleninu pred pečením prikryť alobalom.
 
 
Prajeme vám dobrú chuť!
 
Zdroj a foto: PODRAVKA

- - Inzercia - -