Dnes je nedeľa, 18.november 2018, meniny má: Eugen
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Varíme s Justinom Topolským

apríl 19, 2015 - 12:24
Mladá Američanka Heather Bostock chcela spoznať Slovensko, preto prišla nedávno na stáž na Veľvyslanectvo USA v Bratislave. Prijala aj pozvanie Justina Topolského, aby v Teleráne pripravila niečo typické z kuchyne štátu Texas, odkiaľ Heather pochádza. Pre divákov Telerána (a čitateľov Slovenky) pripravila ako predjedlo guacamole, hlavný chod barbecue sendvič a cesnakové zemiaky. Dobrú chuť!
Guacamole
 
Ingrediencie: 2 avokáda, ošúpané a potlačené •1 paradajka nakrájaná najemno • ½ cibule nakrájanej najemno • šťava z 1limetky • ½ ČL soli  • ¼ ČL korenia • čipsy Tortilla 
 
Postup: Avokáda rozdrvíme vidličkou a zmiešame v mise so všetkými ingredienciami. Podávame s čipsami Tortilla.
 
Barbecue sendvič
 
Ingrediencie: 1 fľaša barbecue omáčky •1 plechovka koly • bravčová panenka • žemle na hamburger
 
 
Postup: Do misy vylejeme barbecue omáčku a kolu a pomiešame. Panenku dáme do hlineného hrnca a zalejeme zmesou omáčky a koly. Varíme na slabom ohni, kým mäso nezmäkne. Keď je mäso hotové, potrháme ho vidličkou a podávame v žemli.
 
Cesnakové zemiaky
 
Ingrediencie: 0,5 kg ružových alebo bielych zemiakov • 4 PL olivového oleja • ½ ČL mletého korenia • ¾ ČL soli •1 PL drveného cesnaku • 1 PL čerstvej petržlenovej vňate
 
 
Postup: Rúru zohrejeme na 200 stupňov C.  Zemiaky pokrájame na štvrtky, dáme ich do misy spolu s olivovým olejom, soľou, korením a cesnakom a poriadne zamiešame. Preložíme do pekáča a pečieme 30 až 45 minút, pokým nebudú hnedé a chrumkavé. Zemiaky vyberieme z pekáča a posypeme petržlenovou vňaťou a dochutíme.
 
Dobrú chuť!
 

- - Inzercia - -