Dnes je nedeľa, 18.november 2018, meniny má: Eugen
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Veľkonočná kapustnica

apríl 02, 2015 - 10:19
Pripravujete zoznam pokrmov, ktoré rodine pripravíte počas veľkonočných sviatkov? Kapustnica na ňom nesmie chýbať.
Potrebujeme:
 
1 kg kyslej kapusty
500 g domáceho údeného mäsa
300g domácich klobás
500 g hovädzích alebo bravčových kostí
hrsť sušených húb
bobkový list, soľ nové korenie, mleté čierne korenie
 
Postup:
 
Kapustu vložíme do hrnca, pridáme mäso, kosti, klobásy, korenie, soľ a zalejeme približne 2,5 litra vody. Obsah hrnca musí byť úplne zaliaty. Prikryjeme a varíme na najnižšom plameni asi štyri hodiny, dbáme na to, aby polievka prudko nevrela. Vyberieme mäso, klobásy, kosti, tie vyhodíme a mäso s klobásami pokrájame do polievky a zvyšok podávame na tanieri s chrenom, cviklou, horčicou a kyslými uhorkami, prípadne s varenými zemiakmi.
 
Dobrú chuť!
 
Viac chutných receptov nájdete v Praktickej Slovenke!

- - Inzercia - -