Dnes je utorok, 25.september 2018, meniny má: Vladislav, Vladislava
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Veľkonočná plnka

marec 25, 2015 - 22:36
Veľká noc sa blíži a Vy rozmýšľate čo pripravíte? Prekvapte s nami svojich šibačov touto lahodnou plnkou!
Ingrediencie:


  • 500 g vareného údeného mäsa alebo šunky (môžete nakrájať aj iné
  • mäso, napr. pečené hydinové, prípadne kombinovať)
  • 6 vajec
  • 6 pečív
  • 2 lyžice masla
  • trocha mäsového alebo slepačieho vývaru na namočenie
  • pečiva
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžice pažítky
  • 1 lyžica petržlenovej vňate
  • 1 lyžica jarných byliniek (mladé púpavové listy, sedmokráska,medovka,
  • bazalka)
  • soľ
  • tuk na vymastenie pekáča
 
Postup:
Mäso pokrájame nadrobno, pečivo na malé kocky. Vo vývare rozšľaháme žĺtky, polejeme ním pečivo, necháme nasiaknuť. Zmiešame s mäsom, primerane osolíme, pridáme čierne korenie, nasekáme bylinky, žihľavu alebo petržlenovú vňať s pažítkou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do masy. Plnku rovnomerne rozložíme na vymastený pekáč a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 40 minút. Plnka je vhodnou prílohou k pečenej jahňacine, no chutí aj s varenými zemiakmi a jarným miešaným zeleninovým šalátom.
 
Dobrú chuť!

 

- - Inzercia - -