Dnes je utorok, 25.september 2018, meniny má: Vladislav, Vladislava
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Zákusok z lístkového cesta, baklažánu a tuniaka

február 28, 2015 - 12:28
Chystáte romantickú večeru pre dvoch? Či už plánujete oslavu výročia alebo len pekný večer a chcete, aby bol nezabudnuteľný, skúste upiecť zákusok z lístkového cesta, baklažánu a tuniaka. Koláč skvele vonia a ešte lepšie chutí. Nezabudnite na dobre vychladené víno, najlepšie sa hodí biele alebo ružové.
Ingrediencie: 
 
3 konzervy tuniaka Calvo v olivovom oleji
1 baklažán
2 veľké paradajky
50 g parmezánu
1 hrsť pažítky
1 lyžica horčice
olivový olej
čierne korenie
soľ
 
 
Postup:
Tuniaka sceďte a odložte bokom. Baklažán a paradajky nakrájajte na tenké plátky a poukladajte na vymastený plech na pečenie. Pečte asi 20 minút pri teplote 170 °C, vyberte a odložte bokom. Tuniaka a horčicu vymiešajte v miske. Nakrájajte syr parmezán. Na ďalší plech rovnomerne rozložte lístkové cesto a  poukladajte naň vrstvu baklažánu, syra, paradajok a tuniaka. Tento krok opakujte ešte dvakrát a dajte piecť do rúry na 10 minút pri teplote 170 °C.

Doba prípravy: 45 minút

Dobrú chuť!

Zdroj: RED

Foto: CALVO

- - Inzercia - -