Staňte sa kráľovnou grilovačky: Tieto dva rýchle tipy vás dostanú!
Grilovaný ananás
Ingrediencie: čerstvý ananás, trstinový cukor
Postup:
Ananás olúpeme, pozdĺžne prekrojíme a stred vykrojíme. Nakrájame na pozdĺžne kúsky a napichneme na ploské drevené paličky. Obalíme v trstinovom cukre a položíme na sálajúci gril. Počkáme, kým cukor skaramelizuje a potom obrátime na druhú stranu. Môžeme na 2 – 3 minúty prikryť. Pozor, aby nám cukor neprihorel.
Tip: Podávame so zmrzlinou, no takto upravený ananás chutí aj ku grilovanému mäsu.
Kukurica s bylinkovým maslom
Ingrediencie:
lahôdková kukurica, soľ, 100 g masla, po 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, pažítky a cibuľkovej vňate, 1 strúčik cesnaku, mleté biele korenie
Postup:
Kukuricu opláchneme, vysušíme, okoreníme, nastokneme na pevné špajdle a uložíme na sálajúci rošt. Tvrdšie klasy najprv do polomäkka povaríme v neosolenej vode. Klasy treba neustále obracať, aby zrnká neprihoreli.
Bylinkové maslo: Maslo necháme zmäknúť, primiešame bylinky, rozpučený cesnak a štipku soli. Dôkladne premiešame, pomocou fólie vytvarujeme valček a necháme stuhnúť. Teplú grilovanú kukuricu uložíme na tácku a jemne posypeme mletým bielym korením. Kúsky stuhnutého bylinkového masla napichneme na vidličku a potrieme ním klásky.
Tip: Do bylinkového masla možno namiesto pažítky či petržlenu použiť aj iné aromatické bylinky – šalviu, mätu, oregano, materinu dúšku a podobne.
Komentáre