Ochutnáte? Táto maková torta neobsahuje ani gram múky!
Bezlepkový koncept
V maku sa nachádza dostatok vlákniny, z vitamínov tu nájdete dôležitý vitamín E a z minerálov najmä vápnik, horčík a železo. Mak dokonca obsahuje 12-krát viac vápnika ako kravské mlieko. Tradične sa používa na posypanie lievancov, palaciniek, parených buchiet, šúľancov alebo sa z neho robia rôzne plnky. Málokto odolá klasickej makovej štrúdle či makovej torte. V hoteli Crowne Plaza Bratislava si na makovej torte môžu pochutiť aj ľudia, ktorí sú alergickí na lepok.
„Sledujeme súčasné trendy a bezlepková strava je teraz veľmi populárna. Čoraz viac ľudí má ale aj intoleranciu na lepok a preto musí vyhľadávať gluten free jedlá a zákusky. Preto u nás nájdete rôzne dezerty, ktoré neobsahujú múku,“ hovorí cukrárske duo František Drahník a JakubTaraba z hotela Crowne Plaza Bratislava.
Milovníci maku si prídu na svoje
Ochutnať tak môžete bezlepkovú makovú tortu, ktorá sa dá pripraviť na niekoľko spôsobov. „Pri tvorbe zákuskov musíme neustále zapájať kreativitu a rozmýšľať čím nahradiť múku. Pečeniu sa venujeme už od detstva, máme radi túto voňavú prácu a je aj zábavná. Viacerí si myslia, že je stereotypná. Nie je to pravda. Pre mladých je to skvelá práca, pretože môžu popustiť uzdu svojej fantázii a naplno sa rozvíjať,“ dodávajú cukrári.
Milovníci maku si tak určite prídu na svoje. Vďaka videu sa môžete pozrieť, ako túto sladkú pochúťku pripravuje František a Jakub z hotela Crowne Plaza Bratislava. Nechýbajú čerešne a ani biela čokoláda, vďaka čomu je táto torta ešte neodolateľnejšia. Keď si nabudúce budete chcieť dať niečo sladké, tak určite zájdite do Crowne Plaza Bratislava a ochutnajte túto sladkú odmenu.
Komentáre