Prinášame recept na pravú rusínsku mačanku!
Potrebujeme:
1 veľkú cibuľu
Olej
20 dkg sušených hríbov
Mletú červenú papriku
Mleté čierne korenie
Soľ
Vodu
2 bobkové listy
0,8dcl šťavy z kyslej kapusty
4 strúčiky cesnaku
4 veľké lyžice hladkej múky
Postup:
V prvom rade si namočíme sušené hríby.
V hrnci opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.
Do opraženej cibule pridáme 2 čajové lyžičky mletej červenej papriky.
Pridáme hríby a zalejeme dvomi litrami vody.
Následne pridáme soľ, čierne korenie, 1-2 bobkové listy a 2 nakrájané strúčiky cesnaku. Varíme približne 25 minút.
V nádobe si pripravíme šťavu z kyslej kapusty, ktorú zmiešame s hladkou múkou. Zahustíme. Na konci pridáme dva pretlačené strúčiky cesnaku, necháme prevrieť a na záver môžeme pridať na zjemnenie dve čajové lyžičky masla.
Podľa chuti sa môže zjemniť aj šľahačkovou smotanou. Fantázii sa medze nekladú :-).
Prajeme dobrú chuť!
Komentáre