Dnes je streda, 25.november 2020, meniny má: Katarína
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Fitneska radí: Zdravá rybia špecialita!

apríl 01, 2014 - 14:22
Profesionálna fitneska Natália Revajová Lenártová sa venuje športu už 14 rokov. Za sebou má prvenstvá na Majstrovstvách sveta či Európy, preto vie, že hlavnú úlohu pri chudnutí a udržaní si postavy zohráva strava. Pripravte si zdravé menu z ryby, na ktoré profesionálna športovkyňa nedá dopustiť...
Rolka z filety zo zubáča plnená cuketou s prílohou opekaných zemiakov so sušenou paradajkou a kaparami
 
 
Suroviny:
- filety zo zubáča 200g (2ks)
- cuketa (2 plátky cca 2 – 3mm)
- soľ, korenie
- nízkotučné mlieko 1l
- zemiaky 150g
- kapary (1 p.l.)
- sušené paradajky (1 p.l.)
- čierne olivy (1 p.l.)
- olivový olej (1 č.l.)
 
Postup:
Filety zo zubáča si umyjeme, osolíme, okoreníme. Položíme ich kožou dole a na filet pridáme plátok cukety narezaný pozdĺž. Filet si zrolujeme a prepichneme kovovou ihlou alebo ostrou špajlou. Do menšieho hrnca vylejeme mlieko, osolíme a vložíme rolu zo zubáča ešte do studeného mlieka. Keď začne mlieko vrieť tak rolky varíme cca 3 minúty. Rolky vyberieme a vložíme ich položené na plechu do vopred vyhriatej rúry na 220 °C, pokiaľ nám nezačnú okraje rybky hnednúť. Vyberieme a podávame s chutnou prílohou opečených zemiakov, ktoré si vopred uvaríme skoro do mäkka a scedíme. Rozohrejeme si panvičku s olivovým olejom, pridáme zemiaky, opečieme a pridáme kapary, sušené paradajky a olivy. Premiešame, opečieme cca 1 minútu a odstavíme. Tak už len servírovať a prajem dobrú chuť a príjemný labužnícky zážitok. 
 
O prípravu menu sa postaral šéfkuchár PETER MELKUS.
 
 
Zdroj a foto: Archív N. R. L.
 
Podobné články:
 
 
 

- - Inzercia - -