Kuracie soté patrí medzi najobľúbenejšie pokrmy Slovákov. Vyskúšajte jarnú verziu s množstvom zeleniny a pohánky.
Foto:
Ramon Leško
Čas varenia:
15 minút
Čas prípravy:
10 minút
Ingrediencie:
130 guvarenej pohánky
40 gcukrový hrášok
2 špargle
50 gromanesco
50 gbrokolice
40 gmrkvy
40 gkarfiolu
50 gmasla
2 dlvývaru
3 plolivového oleja
1 člCesnaku
Soľ
korenie
čili
Inštrukcie:
Postup:
Kuracie prsia si nakrájame na menšie kocky, ktoré osolíme a okoreníme. Potom ich začneme restovať na olivovom oleji. Pridáme trošku cesnaku a čili. Všetko to zalejeme vývarom a necháme 5 minút povariť.
Do zmesi primiešame nakrájanú zeleninu a pomiešame. Pre lahodnejšiu chuť pridáme kúsok masla a všetko pomiešame.
Komentáre