Dnes je streda, 25.november 2020, meniny má: Katarína
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Kuracie štvrtky v hríbovej omáčke

november 10, 2019 - 08:00
Z potuliek po lesoch sa v týchto dňoch vraciame s košíkmi plnými húb – a potom zavárame, sušíme, zapekáme... Aj keď azda každý má najradšej hubovú polievku, vyskúšajte s nami aj iné voňavé dobroty.
Čas varenia: 
45 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
4 kuracie štvrtky
3 Väčšie cibule
120 g masla
400 g Čerstvých húb
  Soľ
  Čierne korenie
5 dl vývaru
2 čl Mletej červenej papriky
Inštrukcie: 

Čerstvé hríby očistíme, umyjeme, scedíme a nakrájame na plátky. V hlbšej panvici rozpustíme maslo, na ktorom do sklovita usmažíme kocky cibule. Položíme na ňu kuracie štvrtky a každý kus opražíme z oboch strán. Prisypeme hríby, poprášime  mletou červenou paprikou a podlejeme polovicou vývaru. Prikryjeme a na miernom ohni dusíme, mäso priebežne obraciame a jemne podlievame. Vznikajúcu hubovú omáčku premiešame. Po približne 40 minútach odstavíme, omáčku nezahusťujeme. Dochutíme korením a soľou, podávame s ryžou.