Dnes je streda, 25.november 2020, meniny má: Katarína
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Grule so zemiakovou plnkou

júl 15, 2020 - 13:08
Rastú! To je zaklínadlo, na ktoré čakajú hubári a ktoré odomyká nejednu dobrodružnú výpravu do lesov za voňavými pokladmi. A čo s úlovkami v kuchyni? Čarovanie, pri ktorom prichádza na rad iné zaklínadlo – dobrý recept.
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
4 Zemiaky
1⁄2 cibule
250 g húb
20 g masla
  Vajce
  trochu slaninky
  strúhaný syr
2 pl Kyslej smotany
  strúhanku
  Soľ
  mleté čierne korenie
  pažítku
Inštrukcie: 

Uvarené zemiaky očistíme, odkrojíme vršky a vnútro vydlabeme. Na kocky nakrájame údenú slaninu, opražíme ju, pridáme k nej očistenú a nakrájanú cibuľku, speníme, pridáme huby, ktoré sme nakrájali na plátky, osolíme a udusíme do mäkka. Vajce rozotrieme s maslom, pridáme chladné udusené huby, zelenú petržlenovú vňať nasekanú nadrobno, soľ, mleté čierne korenie a premiešame. Pripravenú zmes plníme do vydlabaných zemiakov a zapečieme vo vopred vyhriatej rúre. Postrúhame syr a tri minúty pred dopečením ním posypeme zemiaky. Pred podávaním pokvapkáme kyslou lahôdkovou smotanou a ozdobíme nakrájanou pažítkou.