Z potuliek po lese sa v týchto dňoch vraciame s košíkmi plnými húb - a potom zavárame, sušíme, zapekáme. Aj keď azda každý má najradšej hubovú polievku, vyskúšajte s nami aj inú dobrotu!
Jeseň je farebná, nostalgická, no zároveň poriadne chladná. Zaháňa nás do tepla príbytkov, a keď sme uzimení, dobre nám padne šálka čaju alebo hustá, rozvoniavajúca, horúca, no najmä chutná polievka.
Októbrovou surovinou číslo jeden je tekvica. Je nespočetne veľa spôsobov ako ju využiť v kuchyni. Napríklad, pripraviť si z nej môžete aj lahodný cheesecake!
Nič nezahreje a nezasýti tak, ako teplá, hustá polievka. Pripravte si lahodnú cícerovo-brokolicovú polievku podľa tradičných a overených receptov a užite si príjemnú atmosféru v kruhu rodiny.
Neoodeliteľným jedlom štedrovečernej večere rusínov je mačanka, ktorá sa podáva s chlebom. Mačanka, niekedy nazývaná aj kyšeľ je staré ľudové jedlo zo severovýchodného Slovenska. Táto špecialita...
Vzduch sa ochladil, deka je na kresle a telo túži po teplom čaji. Vychutnajte si jesennú pohodu v kombinácii so sústami sladkých chlebov, ktorých vôňa navodí adventnú atmosféru...
...
Svieža a ľahká špenátová roláda s lososom je skvelá pre nezabudnuteľné pohostenie hostí ale aj ako chuťovka pre všetkých členov rodiny. Vyskúšajte si ju pripraviť aj vy!
Pečené zemiaky, zemiaky s bryndzou, gratinované zemiaky, francúzske zemiaky... To všetko znie a chutí výborne, no verte, aj tieto zemiakové recepty si zaslúžia vašu pozornosť.
Pečené zemiaky, zemiaky s bryndzou, gratinované zemiaky, francúzske zemiaky... To všetko znie a chutí výborne, no verte, aj tento zemiakový recept si zaslúži vašu pozornosť!
Sladká chuť hrozna, jeho podmanivá vôňa opantá už pri vstupe do vinohradu... Hrozno je synonymom dobrého vína, ale šikovná gazdinka vie, že v kuchyni sa s ním robia lahodné zázraky na počkanie.
Spomienky na dovolenku ešte nevybledli a vám sa zacnelo po vôni a chuti špecialít, ktoré vám pripomínajú bezstarostné chvíle oddychu. Odbočte od zaužívaných tradičných jedál vašej kuchyne a pripravte...
Slivky. Ak ste ich ešte nezavarili alebo nerozvarili na chutný hutný lekvár, odložte si pár na výborné slivkové menu. Dnes prinášame recept na slivkovú polievku!
...
Quinoa obsahuje veľké množstvo bielkovín, železa, vápnika, horčíka, fosforu aj vitamínov skupiny B a E, preto by bola škoda nezaradiť ju do svojho jedálnička. Pripravili sme pre vás výborný letný...
Pri troche fantázie sa dá slovenská kuchyňa pretvoriť na neočakávaný gurmánsky zážitok. Stačí sa inšpirovať netradičnými kombináciami tradičných surovín.
...
Každá z nás sa prípravou jedla po práci nechce zaoberať dlho. Pripravili sme si pre vás preto recept zo šošovice, ktorý si môžete predpripraviť aj na pár dní dopredu a chutné raňajky či večera sú na...
Bryndza má v slovenskej kuchyni výsostné postavenie. Nie sú to však len halušky, pirohy a jednoduchá nátierka na raňajky, čo z nej dokážete pripraviť. Inšpirujte sa našimi tipmi a prekvapte novými...